Εν μέσω Οκτωβρίου, του μήνα δηλαδή πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, του πιο συνήθους δηλαδή τύπου καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες, με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Η συνεργασία αυτή αφορά στην κατασκευή της ιστοσελίδας για το εν λόγω Κέντρο Μαστού.

Το Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί το παλαιότερο κέντρο μαστού στην Ελλάδα. Οι διαφορές του Κέντρου Μαστού με ένα απλό ιατρείο μαστού έγκεινται στο ότι το πρώτο υποδέχεται καθημερινά έναν τεράστιο αριθμό περιστατικών, είναι αυτοτελές αναφορικά με τη δομή, τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ ταυτόχρονα «τρέχει» και ερευνητικά προγράμματα.

Οι αρμοδιότητές του καλύπτουν την πρόληψη μέσω των απαραίτητων ελέγχων και των κατάλληλων εξετάσεων, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση στις περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου του μαστού και την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης. 

Το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι το πλέον κατάλληλο για την ευθύνη που έχει αναλάβει, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά και πολυετή εμπειρία επί της πρόληψης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.

Σημειωτέον επίσης πως το Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ συνεργάζεται με πάρα πολλά ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Άλμα Ζωής». Έχει λάβει διεθνή αναγνώριση, πορεύεται βάσει των κατευθυντήριων γραμμών της EUSOMA (European Society of Breast Cancer Specialists) και ενσωματώνει διαρκώς καινοτομίες προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι οι εξής:

  • Εντοπισμός και αφαίρεση αποτιτανώσεων
  • Ογκεκτομή/Τεταρτεκτομή
  • Μαστεκτομή
  • Λεμφαδενική κένωση μασχάλης
  • Βιοψία φρουρού λεμφαδένα
  • Αποκατάσταση μαστού με διατήρηση του δέρματος για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μετά από μαστεκτομή
  • Βιοψία μαστού με κόπτουσα βελόνη
  • Ανακατασκευή μαστού μετά από μαστεκτομή με ενθέματα σιλικόνης και δερματικό κρημνό

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα, η Wizy είναι στη διάθεσή σας! Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί μας με όποιον τρόπο επιθυμείτε, προκειμένου να λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε και να σας παρέχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Σας συνιστούμε επίσης να μας ακολουθήσετε στα social media Facebook, Instagram, Twitter & Linkedin, έτσι ώστε να μείνετε συντονισμένοι και να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!